Elkészült Karunk új honlapja. Az új lap a www.de-efk.hu címen található meg.

Jelen honlapon a 2010 szeptemberéig közzétett tartalmak érhetõek el!
Analitikus Alapszak infrastruktúrája

Az Orvosi Laboratóriumi és Képalkotó Diagnosztikai Analitikus
Alapszak infrastruktúrája

  

Tantermek, előadótermek, laboratóriumok és eszközellátottságuk, műhelyek, gyakorlóhelyek:

A 2003. évi bővítésnek köszönhetően (akkor kaptuk meg a korábban a Megelőző Orvostani Intézet épületét) a Szak jelenleg 2000 m2 alapterülettel rendelkezik  a DEOEC kampuszán található, egymáshoz közeli 3 épületben. Az épületekben 5, műszerekkel, oktatástechnikai eszközökkel felszerelt oktató laboratórium, nyelvi labor, 3 szemináriumi helyiség, 1 könyvtár, 1 számítástechnikai terem (22 számítógéppel) található. Az OKLA szakirány indulásától számítunk a DEOEC 19 elméleti intézetének infrastruktúrájára is.

A szakmai igényeknek megfelelő gyakorlati oktatást tesz lehetővé a szak hemosztazeológiai és hematológiai, a klinikai kémiai, a morfológiai és mikrobiológiai laboratóriuma. A hemosztazeológiai és hematológiai  laboratóriumban 10 db koagulométer, 2 db automata vérsejtszámláló, Stago Compact hemosztázis automata és  37 db  mikroszkóp segíti a hallgatókat. A klinikai kémiai laboratóriumban az általános laboratóriumi ismeretek, a klinikai kémia és az automatizáció tantárgyak gyakorlati oktatása folyik, csak a fontosabbakat említve: 6 db fotométer, 4 db Nova ionanalizátor, 2 db nagyteljesítményű automata készülék, 2 klinikai kémiai analizátor (HITACHI 717, ENCORE centrifugális klinikai kémiai analizátor). A morfológiai oktató részlegben a mikrotechnikai és hisztokémiai gyakorlatok folynak. Ez két egyidőben kihangosítható laboratóriumból, egy szemináriumi teremből, egy mikroszkóp-szobából áll. A laboratóriumokban az alábbi eszközök segítik az oktatást: két modern rotációs mikrotóm (Zeiss, Microm), egy  korszerű kriosztát (Shandon), egy modern szánkás mikrotóm (Zeiss Microm), valamint oktató mikroszkópok. A mikrobiológiai oktató laboratóriumban  ahol egy NIKON gyártmányú immerziós lencsével ellátott mikroszkóp mellett egy Zeiss típusú mikroszkópot használhatnak a hallgatók. A tenyészetek a Mikrobiológiai Intézet Diagnosztikai Laboratóriumából származnak, hasonlóképpen a táptalajok is ott készülnek. Az ODLA - blokkgyakorlatok (a 7. szemeszterben) részben az ÁOK, részben az oktató kórházak diagnosztikai laboratóriumaiban folynak.

 AZ OKLA-képzésben  a DEOEC 19 elméleti intézetének igen korszerű műszerparkja áll rendelkezésre (pl áramlási citométerek, elektron mikroszkópok, fluoreszcens, polarizációs, konfokális, atomerő mikroszkópok, komputer-vezérelt számítógépes képanalizáló állomások,  PCR készülékek, DNS-szekvenáló, DNS chip-reader, tömegspektrométerek, elektrofiziológiai laboratóriumok, sejttenyésztő laboratóriumok (steril fülkék, termosztátok), DNS- és fehérjeelektroforézis rendszerek, (1 és 2D) fehérjeszekvenátor, oligonukleotid szintetizátor, korszerű molekuláris biológiai kisműszerek, fotométerek, izotóplaborok. Az OKLA blokkgyakorlatait az ÁOK elméleti intézetei vállalták.

 

 könyvtár ellátottság

Könyvtárunk új, de tartalmazza az ODLA - képzéshez szükséges irodalmat. Az OKLA - képzés oktatási segédanyagai az elkövetkező 2 évben fognak elkészülni. Hallgatóinknak szabad bejárása van a DEOEC Kenézy Könyvtárába, valamint az Egyetemi Könyvtárba, mely állományát illetően második nemzeti könyvtárunk. 
 
Ma 2018. 6. 22, péntek, Paulina napja van.

Szerver terheltség:
Látogatottsági Statisztika - Hibabejelentés
© 2018 Debreceni Egyetem OEC Egészségügyi Kar